Atunci când un bebeluş mănâncă tot ce i se oferă, mămicile consideră că el este sănătos. Un copil bine hrănit este un copil care se simte bine, zâmbeşte, este vesel şi jucăuş, plin de viaţă.
Principala grijă a mamelor este ca starea de sănătate a copiilor să fie bună sau foarte bună. Modul de manifestare a diverselor tulburări digestive (diaree, constipatie, colici) nu este întotdeauna bine cunoscut şi de aceea, în multe situaţii, mămicile schimbă alimentaţia copiilor sau consultă doctorul, ori cer sfatul farmacistului chiar dacă aceştia nu suferă nicio tulburare digestivă.
Prietenii alimentaţiei celor mici
Legumele şi fructele nu trebuie să lipsească din meniul copiilor, fiind alimente complementare de diversificare însă acestea trebuie abordate diferit .
Legumele au un rol major în dezvoltarea copiilor şi constituie baza pentru mâncare putând fi combinate cu făinoase, carne sau brânză.
Consumul de legume la copii nu trebuie limitat ci, din contră, diversificat, pe lângă clasicul morcov şi cartof putând fi folosiţi dovleceii, conopidă, broccoli, ardeiul gras, spanacul, sfeclă.
Fructele sunt desertul ideal şi delicios care satisface din plin nevoia de dulce a celor mici. Pentru ca micuţul să ia tot ce este mai sănătos din fructe, acestea trebuie consumate ca atare, proaspete, sub formă de piure sau în compot.
Transformarea în suc, chiar dacă este preparat în casă, micşorează calităţile nutritive ale fructelor şi poate duce la obezitate. Sucul de fructe nu satură, iar organismul îl percepe ca pe un lichid şi nu ca aliment hrănitor.
Fructele sunt desert, iar copiii trebuie să le consume zilnic, dar în cantitate limitată.
Informații furnizate de Nestlé. Găsiţi mai multe detalii aici.
Nu există comentarii