Pe lângă produsele alimentare de bază, important pentru alimentaţia celui mic este şi modul de preparare al acestora.
VARIANTE PRIETENOASE ŞI SĂNĂTOASE DE GĂTIT:
- Mezelurile pot fi înlocuite cu carne gătită la cuptor sau la grătar, care poate fi folosită şi rece, tăiată în felii subţiri.
- Ierburile aromate, usturoiul şi ceapa trebuie să înlocuiască alimentele sub forma de praf, cu multe E-uri, sare şi zahăr. Alimentele naturale au suficient gust, ele nu trebuie îmbunătăţite sau intensificate cu ajutorul condimentelor.
- Mâncarea gătită la cuptor, înăbuşită sau fiartă este la fel de gustoasă ca cea prăjită, însă se digeră mai uşor şi este mai sănătoasă. Uleiul eliberează produşi toxici prin prăjire şi are un aport mare de calorii. Lichidul în care a fiert carnea sau legumele trebuie consumat şi el deoarece este bogat în minerale şi vitamine.
- Ciorba este ideală pentru copii, conţine toţi nutrienţii necesari unei alimentaţii sănătoase (glucide, proteine, vitamine, minerale şi apă) iar asocierea acestora într-un singur fel de mâncare le sporeşte efectele benefice.
- Chiar dacă necesită puţin efort, iaurtul cu fructe, orezul cu lapte sau compoturile sunt mai gustoase şi mai sănătoase dacă sunt pregătite în casă.
- Mămăliga este sănătoasă şi hrănitoare, poate fi o alternativă perfectă pentru pâine.
- Uleiul de măsline şi untul sunt grăsimile recomandate copiilor, ele vor fi adăugate în mâncare după ce aceasta a fost luată de pe foc (trebuie consumate „crude“, nepreparate termic).
Informații furnizate de Nestlé. Găsiţi mai multe detalii aici.
Nu există comentarii